Waarom boeken via onze website?
B&B de Dorsvloer
Onze website Andere boekingssites
Beste prijsgarantie
Persoonlijk contact
Beveiligde boeking
Gratis WiFi
    Best Rate Guaranteed

Overige activiteiten

Kuur & Beauty Centra

Domburg stond al in de vorige eeuw bekend als kuuroord. In het kielzog van de beroemde arts Dr. Mezger kozen vele vorstelijke personen Domburg als toevluchtsoord vanwege het heilzame klimaat.
De gezonde lucht en het mooie Zeeuwse licht aan zee maken van Domburg een bijzondere plek. In bijvoorbeeld het kuur- en beautycentrum De Parel vergeet u alle dagelijkse beslommeringen en kuurt u op verantwoorde wijze. Een professioneel team staat voor u klaar om u totale ontspanning te garanderen. Het kuurcentrum ligt op 5 minuten lopen van “De Lijsterhof”

In kuur- en beautycentrum De Parel kunt u o.a. terecht voor:

massages
lichaamspakkingen
beautydagen
gezichtsverzorging
lichaamsverzorging
nagelverzorging
voetverzorging
sauna
fitness
sport-fysische therapie
Natuurlijk is De Parel niet de enige plek in Domburg waar u uw lichaam en geest kan laten genieten. Net buiten de deur van “De Lijsterhof” vind u de Body Care Schoonheidssalon, Weststraat 1. Voor afspraken loopt u langs of u belt met 0118- 55 22 33

Restaurants

Restaurant B, Herenstraat 24 4357AL Domburg
‘t Koetshuis, Weststraat 22 5347BM Domburg
El Fuego, ‘t Groentje 9 4357BC Domburg
Restaurant Mondriaan, Ooststraat 6 4357BE Domburg
Verdi Ristorante – Pizzeria, Ooststraat 11 4357BE Domburg
Markt Zes, Markt 6 4357BG Domburg
In den Walchersen Dolphijn, Markt 9 4357BG Domburg
China Garden, Weststraat 18 4357BM Domburg 

Musea
In Domburg werd in 1911 op initiatief van de schilder Jan Toorop een tentoonstellingsgebouw neergezet. In dit gebouw hield gedurende een reeks van jaren een groep van schilders hun tentoonstellingen. Ook nu nog bekende schilders uit die periode zijn: Jan en Charley Toorop, Piet Mondriaan, Mies Elout-Drabbe en Jan Heyse. De schilders van de Domburgse groep waren in hun tijd baanbrekend. Zij werden geïnspireerd door het Zeeuwse licht. Het tentoonstellingsgebouw is thans herbouwd.

Het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg ontleent zijn naam aan de kunstverzamelaarster, antroposofe en landbouwpionierster Marie Tak van Poortvliet (1871-1936) die in het begin van de twintigste eeuw een villa in Domburg liet bouwen en daar, in gezelschap van de schilderes Jacoba van Heemskerck (1876-1923), vele zomers doorbracht. Badplaatsen lijken van nature kunstenaars aan te trekken.

In Domburg werd die aantrekkingskracht nog verhoogd door de ongekunstelde schoonheid van de omgeving, de bijzondere lichtval langs de kust en de weerschijn ervan over het land van Walcheren. Het grillige duinlandschap, de altijd weer anders lijkende zee en de oude bossen die de dropskern omzomen hebben vooral schilders, maar ook dichters, componisten en schrijvers geïnspireerd. Tegen de tijd dat Jan Toorop naar Domburg kwam, kon men spreken van een gevestigde badcultuur en een badseizoen.