NAZOMERARRANGEMENT
B&B de Dorsvloer
image

NAZOMERARRANGEMENT

Domburg is de ideale stad om heerlijk na te zomeren. Geniet samen van de zonsondergang en proef de sfeer van het gezellige centrum.

 

INFO & RESERVEREN

    Best Rate Guaranteed

Natuur

De Dorsvloer staat midden in het prachtige Domburg. Wanneer u naar buiten loopt staat u direct tussen de winkels en terrasjes, terwijl het strand 5 minuten lopen is. Domburg staat bekend om zijn vele gezichten en mogelijkheden voor uw vakantie. 

Het strand van Domburg is zomer en winter een belevenis. Op slechts een honderdtal meters van elkaar verwijderd, vindt u op het zandstrand van Domburg een aantal strandpaviljoens. U kunt hier terecht voor een kleinigheidje eten of te drinken. Of u bekroont er uw dagje strand met een maaltijd terwijl de zon zijn laatste licht over het inmiddels verlaten strand laat schijnen.

In de vele restaurantjes kunt u genieten van de Zeeuwse specialiteiten. De mosselen kent iedereen, toch is er zoveel meer. Zeeuwse oesters bijvoorbeeld, door kenners geprezen als ‘zeer verfijnd van smaak’. En de kleine ‘krukels’, die zijn heerlijk als amuse. Verder is er voor de zoetkauwer de bolus. Zacht wit gedraaid brooddeeg, omhuld met een krokant, bruingebrand karamellaagje. Beslist niet af zonder een dikke laag ongezouten roomboter. Elke bakker bakt ze, net als die overheerlijke roomboterbabbelaars trouwens.

Domburg grenst direct aan de Manteling, een uniek bos wat gekenmerkt wordt door statige buitenplaatsen met schitterende tuinen. Het is een van de weinige eikenbossen direct aan zee, het werd ooit aangeplant om Walcheren te beschermen tegen de koude zee wind. De bomen hebben dan ook typische vormen door diezelfde zeewind, u komt vormen tegen die u nog nooit eerder heeft gezien!

De Walcherse kust wordt gekenmerkt door zijn brede zandstranden met daarachter hoge duinen. De duinen zijn de hoogste van Nederland. 
Kenmerkend voor de duinen is de enorme natuurlijke verscheidenheid. Dit landschap is zo rijk gevarieerd, dat er vele tientallen soorten van planten en dieren in kunnen samenleven. 
Langs het strand ontstaan nieuwe duintjes, die onder invloed van wind, regen en plantengroei steeds groter worden. Deze duintjes kunnen aan de wandel gaan en oudere duinen over stuiven.

Het Domburgse strand biedt u rust en ruimte als u dat wilt en voor diegene die lekker bezig willen zijn is er ook ruimte en gelegenheid. U kunt het inrichten zoals u wilt, lekker lui in de zon liggen of bij iets minder weer langs het strand wandelen en in één van de gezellige strandpaviljoens wat eten of drinken. En voor de sporter of actieve recreant is er de keuze uit, de waterski, de surfplank, het kneeboard of de zeekajak. Kortom, de watersporter komt niets te kort!

De stranden van Walcheren behoren tot de allerschoonste van Europa en de reddingsbrigade waakt over uw veiligheid. Er zijn dus heel veel redenen om naar het mooie Domburg te komen en te overnachten in de stijlvolle B&B de Dorsvloer.